Στοιχεία επικοινωνίας

Επικοινωνήστε με την APPE DEVELOPMENTS για να ενημερωθείτε σχετικά με τα projects μας και για να συζητήσουμε από κοινού τρόπους συνεργασίας.

icon_widget_image Δευτέρα με Παρασκευή: 9πμ to 5μμ; Σάββατο: 10πμ to 2μμ icon_widget_image Πλ. Εσπερίδων 2Α 0, Γλυφάδα, 16674 +30 698 592 7800 icon_widget_image info@appe.gr info@appe.gr
  /  Real Estate   /  Ρεκόρ πωλήσεων πολυτελών κατοικιών στην Ελλάδα

Ρεκόρ πωλήσεων πολυτελών κατοικιών στην Ελλάδα

Νούμερα-ρεκόρ, που ξεπέρασαν ακόμη και τα 22.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, για το πολύ ακριβό κομμάτι της πολυσυζητημένης Αθηναϊκής Ριβιέρας έπιασε η αγορά πολυτελών κατοικιών στη χώρα μας εν μέσω πανδημίας, το 2021, με την Ελλάδα να αναρριχάται για πρώτη φορά πιο ψηλά στις λίστες Ευρωπαίων αλλά και Αμερικανών για την αγορά πολυτελών κατοικιών.

Σύμφωνα με το πρόσφατο report σχετικά με τις προοπτικές της αγοράς “Luxury Outlook 2022”, της διεθνούς Sotheby’s International Realty, η οποία διαχειρίζεται τις πωλήσεις μερικών από τα πιο ακριβά ακίνητα στον κόσμο, το 2021, συνολικά «ξεπέρασε τις προσδοκίες όσον αφορά την αγορά πολυτελών κατοικιών σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο ίδιος ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της Sotheby’s International Realty κ. Φίλιπ Γουάιτ Τζούνιορ κατατάσσει διεθνώς την Ελλάδα στις χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης στο δίκτυο του ομίλου:

“Διεθνώς, περιοχές όπως το Σίδνεϊ στην Αυστραλία, η Ελλάδα και η Γαλλική Ριβιέρα σημείωσαν αύξηση του ενδιαφέροντος από τους αγοραστές, συμπεριλαμβανομένων και ξένων επενδυτών», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάλυση για τις προοπτικές της αγοράς το 2022.”

Σύμφωνα με τη Sotheby’s, μία μεγάλη μερίδα των «ακριβών» αγοραστών επιστρέφει τώρα, σε αυτή τη συγκυρία, στις μεγαλουπόλεις με τη σταδιακή μετάβαση εκ νέου από την τηλεργασία στο γραφείο, διατηρώντας παράλληλα την επιθυμία που γεννήθηκε εν μέσω πανδημίας για καλύτερη ποιότητα ζωής.